Zdenka Kovačiček – “Sama uređujem stan”
17/06/2011
Kreveti i posteljina
17/06/2011
Prikaži sve

Ležaljke, terasa, vrt, ljeto…

Luksuz  koji svatko zaslužuje

Ne, ne morate biti bogati kako biste si ostvarili snove i imali vrt, terasu i sve što zaslužujete ili želite. Dovoljno je malo kombiniranja i puno rada.  Već izlaskom prvih sunčanih zraka, odmor tražimo u hladu našeg vrta okruženi cvijećem i zelenilom. No da bismo se odmarali, potrebno je vrt obraditi nakon zimskog sna.  Tišina, mir i spokoj samo su neke od komponenata koje su nam tako prijeko potrebne, a koje možemo dobiti u našem vrtu.  Bilo da se radio o kući ili vikendici, uređen vrt je uvijek potreban.

Želje iz snova bi se mogle opisati u nekoliko riječi: velika terasa, zelena trava, vrt, lavanda, masline, viseća ležaljka….  Kuća puna svjetla i boja, puteljak koji vodi do plaže, suncobran i barem dvije ležaljke bila bi idealno opisana slika. Velik vrt u kojeg je smještena udobna ležaljka, suncobrani, i zelenilo uvijek se nalazi u našim snovima…  to je s razlogom! Jer čovjek uvijek teži skladu s prirodom. Ta doza prirodnosti čovjeku je urođena … Za doček prijatelja, roštilj, večeru ili samo redovno ispijanje kavice s prijateljicama vrt je poželjno mjesto. Osim zelenila potrebne su nam udobne ležaljke, stol ili stolice koji će upotpuniti naš doživljaj. Danas se u ponudi nalaze različite kombinacije i vrlo je lako pronaći nešto što će vam se svidjeti: funkcionalno, moderno i prilagođeno vašim potrebama.

Iako su naši snovi uglavnom upućeni ka plaži i moru, terasu i vrt iz snova možete imati i u kontinentalnom dijelu. Potrebno je truda i rada, no sve je moguće. Imate li ideju kakav vrt želite, ne odustajte dok je ne ostvarite. Umjesto mirisa mora i šumova valova, vi možete imati žubor vode (umjetnog potoka) koji se danas vrlo lako postavljaju. Ili jeste li kad razmišljali o postavljaju jacuzzija na terasu? Neke od ideja zahtijevaju i veća financijska ulaganja, no snovi se ne ostvaruju preko noći i nema potrebe željeti sve u jednom dahu. Čak ćete ono što godinama čekate više i cijeniti jer ćete znati koliko ste se borili za to. Također, na raspolaganju vam stoje naši stručni savjeti kako biste dobili svoj vrt i uživali u luksuzu koji svatko zaslužuje.