The art of living with Vesna Bilman
15/04/2011
Adaptacija stana
09/05/2011
Prikaži sve

Salone internazionale del Mobile

 

Salone Internazionale del Mobile je internacionalni sajam namještaja na kojem se predstavljaju najnoviji trendovi u svijetu dizajna interijera. Vrlo je priznat i zauzima veliku važnost u svijetu dizajnera. Mijenja i određuje trendove širom svijeta.  I mi smo ove godine bili dijelom te svjetske priče odakle vam donosimo nove i korisne savjete koje možete iskoristiti prilikom uređenja.

IN boja

Odlučite li se ove godine za bež, bijelu, crnu, boju pijeska vaš dom pretvorit ćete u prostor koji će odisati elegancijom, sigurnošću i odmjerenošću. Za sve one koji u svoj dom žele unijeti malo veselja i razigranosti hladne tonove će osvježiti detaljima u bojama: lila, ružičasta, crvena, petrolej koje će unijeti živost, ne samo u vaš dom, već i u život. I ranijim našim savjetima iz  DUT interijera,  naglašavali smo kako boje vraćaju živost u dom, stoga ih ne treba izbjegavati već kombinirati na skladan način. To su boje koje oduvijek odražavaju eleganciju i dalje su u trendu. Svaka od tih boja, zasebno ili u kombinaciji s drugima, lako se ukomponiraju u svaki prostor. Dom treba imati svoj prepoznatljiv štih, koji mu mogu dati neobični dizajnerski oblici. Ukoliko vam se dom čini monotonim osvježite ga sitnim detaljima i ne bojte se kombinirati boje kako bi monotonija postala dio prošlosti ili ga osvježite bojama – lila, ružičasta, crvena…

Izrada namještaja po mjeri

Ići u korak sa svjetskim stilovima ne znači trošiti hrpu novca na dizajnerske stvari, to znači kombinirati pomno i sa stilom. Stručno osoblje DUT-a stoji na raspolaganju za sve upite kako bi vaš dom zablistao. Kada se govori o pločastom namještaju iz Milana opet šalju poruku da se koriste „sigurne“ kombinacije boja kao što su bijela, siva, crna i bež. Spomenute boje se lako kombiniraju s drugim veselijim tonovima. Dut, koji uvijek prati najnovije trendove, u svojoj ponudi nudi namještaj upravo u tim bojama. A vaše želje su i dalje nama najbitnije stoga namještaj po mjeri je pravo rješenje za one koji traže nešto novo i drugačije.

Pri odabiru namještaja  koža i prirodne tkanine i dalje su prvi izbor, baš kao i grubo obrađeno prirodno platno u bež tonovima. Birajte jednobojne tonove koji će vam ostaviti mjesta za druge kombinacije.

Vreće za sjedenje, koje možete naći u Dutovoj ponudi u različitim bojama i dizajnu, i dalje su in jer interijerima daju dašak ležernosti.  Prije svega funkcionalan, ali zatim i poželjan je mobilni namještaj od spužve. Idealan je odabir za dječje sobe i igraonice. Pogodan je za sve uzraste jer svojim mladenačkim izgledom uklopit će se u svaki prostor.  Idealan je za  vaše predvorje ili kafić. Prilagođava se svakom prostoru, tako da svoje mjesto nalazi i u moderno uređenim prostorima.

Zavolite staklo

Iako se na prvi pogled čini kako je staklo teško za održavati, sve padne u vodu kada se „zaljubite“ u stol od stakla ili neki drugi ukras. Staklo prostoru daje eleganciju kao ni jedan drugi materijal. Stoga, kombinacija stola od drveta i stakla pravi je hit poručuju dizajneri iz Milana, a Dut vam isto nudi u svojoj ponudi. Prošetate li  našom trgovinom zaljubit ćete se u različite detalje koji su ove godine u trendu. Staklo je traženo i u kombinaciji s inoxom … i volite li ga, ne razmišljajte previše o čišćenju već činjenici kako je život prekratak i trebamo si ugađati sitnicama koje nas ispunjavaju.

Svi oni koji su nostalgični za venecijanskom otmjenošću i namještajem koji odaje moć i bogatstvo napokon su došli na svoje. Eklekticizam  pretočen u neodoljve oblike namještaja zadivio je sve posjetitelje sajma.