adaptacija_dnevna_soba
Adaptacija stana
09/05/2011
Opremanje ugostiteljskih objekata
12/05/2011
Prikaži sve

MInimalizam – novo doba modernog stila

kuhinja_moderni_stil

Minimalno i jednostavno, dvije su riječi kojima bi ukratko opisali moderni stil. Kroz stoljeća stil uređenja doma prilagođava se načinu života , tako ne čudi što se danas cijeni minimalizam. Brz način života ne podnosi pretrpane prostorije koje zahtijevaju posebnu brigu. Danas sve manje vremena imamo posvetiti domu, čišćenju i slaganju stvari. Stoga se većina vodi principom, što manje to bolje.

Ako vas privlači aerodinamičan, njegovan i otvoren prostor, onda ste i vi vjerojatno ljubitelj modernog stila. Moderni stil ima ugaone linije i malo ukrasa.  Uz minimalizam i jednostavnost, naglašava i funkcionalne oblike.

Neutralno. Moderni stil namještaja je neutralan. Najpopularnija boja u modernom stilu je bijela, iako se boje, u većini slučajeva, koriste za dramatičan učinak. Namještaj je presvučen. Koža daje bogatstvo prostoru, dok neutralnost daje mekoću dizajnu. Mala kapljica boje može biti dodana kao ukras. Eksperimentirajte s bojama.

Njegovan. Moderni dizajn je njegovan, glatak i svjetlucav. Moderna kuhinja je lakirana. Prilikom uređenja koriste se granit, kamen i laminat koji je glatak i sjajan.  Podovi  su naglašeni glatkim kamenom, tvrdim drvetom ili bambusom.

Staklo. Svjetlo i pogled na otvoreni prostor je vrlo važna karakteristika modernog stila. Većina modernih domova su u velikim staklenim prozorima koji su obično goli odnosno nemaju zavjesa. To ne bi mogli uraditi ukoliko vam je privatnost najvažnija. Stoga ako vam smeta otvorenost možete koristiti jednostavne i  nedekorirane zavjese.

Nisko i jednostavno. Namještaj u modernoj sobi je nizak, jednostavan i modularan. Cilj je pružiti udobnost bez ometanja otvorenosti na prostor  iz drugih dijelova otvorenog prostora. Moderni stil namještaja lako se mogu uklopiti u proračun jer ne zahtijevaju puno. Važno je samo sve dobro uklopiti u prostor. Boju i namještaj.

Suvremeni stil je na dohvat ruke, ali pokažite malo maštovitosti i organizirajte namještaj i dom kako bi obitelji i prijateljima uistinu pokazali moderan stil, a ne hladan prostor koji svakako treba izbjegavati.