Fotelja/ležaj na razvlačenje od poliuretanske pjene Rea
06/06/2012
aquarius_zrce_2
Vreće za sjedenje – uredjenje doma i lokala
05/07/2012
Prikaži sve

Modularni namještaj od poliuretanske pjene

fotelja_rea_bijela

 

Zanimljiv, otkačen, elegantan ili ozbiljan, namještaj od poliuretanske pjene pronalazi svoje mjesto u prostorima različitih namjena. Modularan, fleksibilan, lako sklopiv – osnovne su karakteristike koje ga čine tako atraktivnim na tržištu. Konačan vizualni dojam kao i stil koji će prenositi u prostor, ovisi o dizajnu namještaja, ali i o odabiru vrste, boje, teksture i uzorka tkanine. Tapeciranje se također izvodi u eko ili prirodnim kožama. Kada se tapecira tkaninama, to se izvodi na način da se iste skidaju s mogućnošću pranja u perilici. Na taj način je zagarantirano jednostavno održavanje te osjećaj čistoće i ugode u prostoru.

Pri uređenju svih, a osobito manjih stanova  preporučljivo je koristiti višenamjenski, odnosno sklopivi namještaj, koji će omogućiti bolju iskorištenost i funkcionalnost prostora. Odličan primjerak u sferi modularnog namještaja je namještaj od spužve ili poliuretanske pjene. Rezultat je kvalitetan, ekološki i zdravstveno prihvatljiv proizvod, svojstvima prilagođen potrebama modernog čovjeka.

Poliuretanska pjena je lagana, prozračna, fleksibilna i higijenska. To je materijal koji se može naručiti u više debljina i tvrdoća, pogodan je za osobe sklone alergijama, zdrav je za kralježnicu te dugo zadržava prvobitni oblik. Mobilnost i velike mogućnosti kombiniranja danas su daleko više na cijeni nego u vrijeme kada su domovi bili prostraniji, a život sporiji. U to je doba masivni i bogato ukrašeni namještaj bio statusni simbol, dok danas većina ljudi preferira jednostavne i „čiste“ linije.

Namještaj od (PU) poliuretanske pjene je višenamjenski – može poslužiti kao fotelja u dnevnom boravku, ali i krevet u dječjoj sobi. Najčešće se od poliuretanske pjene izrađuju taburei, trosjedi, fotelje i kreveti koji, po potrebi, mijenjanju oblik. Tako je trosjed ili fotelju lako pretvoriti u krevet. Prema iskustvima s kupcima – i djeca vole poliuretanski namještaj, jer nema oštrih rubova i pogodan je za dječju igru – može se razvlačiti i prilagođavati prema potrebi, može poslužiti kao stol ili stolica, a po potrebi djeca mogu spavati na njemu.

Uz trajnost i izdržljivost, roditelji ga vole jer se i lako održava. Tkanina se skida i nakon pranja u perilici izgleda kao nova ili se jednostavno zamjeni drugim uzorcima. Pažljivim odabirom boja, tekstura, dezena kao i vrste materijala – od tkanina za tapeciranje do eko koža i prirodnih koža, dolazi se do vrlo široke primjene… od dječjih igraonica i soba do dnevnih boravaka, apartmana, hotela, odvjetničkih ureda… Namještaj od PU pjene uspješno se uklapa u svaki prostor.

više na www.dizajn-interijera.com.hr