Sjedeće garniture – scenografija za druženje
18/10/2013
DIGITAL PRINT NA ROLO I PANEL ZAVJESE
04/06/2014
Prikaži sve

Interijer u bojama jeseni

Jesen je stigla, sa sobom donoseći tople boje lišća i slikovite krajolike. Priroda nam se otkriva u svim njenim bojama, oblicima i veličinama, na taj način inspirirajući umjetnike u nama. Interijere dekoriramo po uzoru na prirodna bogatstva. Harmonija boja i toplina tkanina su glavni elementi jesenskog uređenja interijera.

Jesen donosi obilje boja u eksterijer, ali i u interijer. Bogate nijanse crvene, narančaste, žute, zlatne, zelene boje – poklanjaju interijeru svu slikovitost pejzaža. Svjetski trendovi u modi i dekoriranju interijera, ove jeseni sugeriraju smaragdno-zelenu (koja je ujedno i „boja godine“), zlatno-žutu, tamno-smeđu, boju bakra, rubin-crvenu…

Igranje bojama i teksturama, stavljanje novih zavjesa i tepiha, ponovno tapeciranje namještaja, dodavanje ukrasnih detalja, kreativni su načini za osvježenje vašeg doma. Evo nekoliko prijedloga.

Zidove ukrasite jesenskim motivima poput lišća, bundeva… Bez obzira odaberete li zidne naljepnice, oslikavanje zidnih površina ili postavljanje nekoliko slika i fotografija na ključna mjesta – prostor će postati razigraniji. Kombinirajte pravo lišće i granje s onim naslikanim, primjerice, uz ukrašeni zid postavite stolić na kojem izložite vaze ili zdjele s darovima prirode.

Sjedeću garnituru „zagrijte“ toplim prekrivačima i mnoštvom jastuka, kreirajući atmosferu ugode i udobnosti. Zanimljiv (i praktičan) dodatak u dnevnoj ili spavaćoj sobi, svakako je tabure, kao i sve popularnija vreća za sjedenje.

Stolice u blagovaonici „odjenite“ u tople „košuljice“, koje je poželjno uskladiti s bojama stolnjaka i nadstolnjaka. U trendu su tkanine koje izgledaju kao da su sišle s modnih pista.

Stol za blagovanje se može dekorirati i postavljanjem centralnog ukrasa izrađenog od lišća i jesenskih plodova (kestena, jabuka, mandarina, kukuruza, grožđa), a želite li spontaniji „look“, navedene sastojke možete rasporediti po cijelom stolu.

Neka vam ova jesen bude vesela i raznobojna!

Danica Maričić

 

 

Svakodnevni dizajnerski savjeti – uređenje i opremanje interijera, kreativni načini za osvježenje vašeg doma i poslovnog prostora… Pridružite nam se na našoj Facebook stranici Interior Design Croatia by DUT. Dobrodošli!