Ljepota u bijelom namještaju
30/06/2011
Adaptacije – DUT interijeri
04/07/2011
Prikaži sve

Fotelje – namještaj za svaki dom

Imate li veći dnevni boravak, složit ćete se kako je upravo fotelja neizbježan komad namještaja  pri opremanju i uređenju prostora. Već je navika da fotelja bude identična namještaju za sjedenje, no dobro je nekada izaći iz tih okvira i slobodno kombinirati. Pogotovo zato što današnji izbor nudi različite dizajne, boje, veličine i oblike fotelja s različitim funkcijama.  Doslovno možete odsanjati svoju fotelju i istu postaviti u vaš dom.  Zelena, plava, ljubičasta, crna ili bijela, u koži ili ne – milijun kombinacija!

U posljednje vrijeme najčešće srećemo moderne fotelje koji su dostupne u raznim oblicima i bojama. Njena najveća prednost je dizajn te izdržljivost. Osim toga funkcionalna  je i udobna te se uklapa u svaki dom. Slične su i standardne fotelje, koje su savršen izbor za one koji ne vole riskirati niti puno tražiti.

Duboka, udobna, velika, samo su neka od obilježja kojima se može pohvaliti stilska fotelja.  Zbog svojeg dizajna ne uklapa se u svaki interijer. No za one odvažne koji vole miješati različite stilove prilikom uređenja, ova fotelja može poslužiti kao dobar izbor.

Za ljubitelje minimalističkog stila uređenja osmišljene su i fotelje istoimenog naziva koje će se savršeno uklopiti u taj stil. Vrlo su jednostavne i funkcionalne, no nisu za svaki dom.

Kad bi birali svi bi htjeli imati masažne fotelje ili relax. Nakon napornog dana ima li boljeg odmora od masaže?! Masažne fotelje mogu se naći u različitim bojama tako da ih lako možete prilagoditi vašem ostatku namještaja. Divan je osjećaj kad sami, pomoću daljinskog upravljača, sami možete odrediti tempo i vrstu masaže.

Osim masažnih fotelja, danas su također popularne fleksibilne fotelje koje po potrebi mogu biti i ležaj. Ovakve fotelje svoju funcionlanost najviše pokazuju u manjim stanovima kada je potreban krevet više. Fotelja koja inače služi za ispijanje kave, jednim  pokretom se pretvara u udoban krevet. Dut iz svoje ponude izdvaja fotelju/ležaj od poliuretanske pjene Rea. Fotelja na razvlačenje Rea, napravljena je od poliuretanske pjene i presvučena Dut tkaninom. Njena najveća kvaliteta je mogućnost transformacije u udobni ležaj, ali u udobno mjesto za sjedenje tijekom dana.

Također, u Dutovoj ponudi se nalazi i fotelja/ležaj od poliuretanske pjene Skalinada koja se također može razvlačiti. Dimenzije ležaja: 80 x 160 cm. Fotelja je izrađena od PU pjene, u tkanini Indira. Prednost je da se navlake skidaju sa cijele fotelje i perive su u perilici za rublje. A moguće ju je izraditi po mjeri i u materijalu po želji kako bi uistinu fotelju prilagodili vašem interijeru.

I bez obzira koju boju i oblik odabrali, materijal željeli te na koji način fotelju ukomponirali u svoj dnevni boravak ne zaboravite kako se foteljom mogu čuda postići. Ne znate li kako, posjetite DUT i rado ćemo vam odati male trikove velikih majstora kako bi vaš dom blistao. A i vi zajedno s njim!