decoupage-by-amaradi-04
Decoupage by Amaradi
28/01/2011
kucni-ljubimci-2
Kućni ljubimci – izazov za uređenje interijera
28/01/2011
Prikaži sve

Modularni namještaj Zara od poliuretanske pjene

namjestaj-od-pu-pjene2

Uređenje i namještanje stana zna biti pravi izazov jer zahtjeva više pažnje, strpljenja i traženja. Izazov je još veći kada se radi o manjem stanu jer ste ograničeni izborom namještaja i veličinom prostora. No s pravim namještajem i mali stan može izgledati puno prostornije. U tome veliku ulogu igra pravilno odabran namještaj. Pri uređenju manjih stanova, vikendica, apartmana i dječjih soba i igraonice preporučljivo je koristiti višenamjenski (mobilni) odnosno sklopivi namještaj izrađen po mjeri koji će omogućiti bolju iskorištenost i funkcionalnost interijera.

Jedan od kvalitetnih primjera modularnog namještaja je namještaj od spužve ili poliuretanske pjene (tzv. PU pjena). Poliuretanska meka pjena nastaje kemijskom reakcijom organskih spojeva poliol i izocijanat (toluen dizocijanat, TDI), uz dodatak ekološki prihvatljivih aditiva (ne koristi se F-11).

Rezultat je kvalitetan, ekološki i zdravstveno prihvatljiv proizvod, svojstvima vrlo prilagođen potrebama modernog čovjeka: PU pjena je lagana, prozračna, fleksibilna i higijenska. To je materijal koji se može naručiti u više debljina i tvrdoća, pogodan je za osobe sklone alergijama, zdrav je za kralješnicu te dugo zadržava prvobitni oblik.

A mobilnost i velike mogućnosti kombiniranja danas su daleko više na cijeni nego u vrijeme kada su kuće bile prostranije, a život sporiji. U to je doba masivni i bogato ukrašeni namještaj bio statusni simbol, dok danas većina ljudi preferira jednostavne i čiste linije. Namještaj  Zara od PU pjene je višenamjenski – može poslužiti kao fotelja na razvlačenje u dnevnom boravku, ali i krevet u dječjom sobi. Najčešće se od PU pjene izrađuju taburei, trosjedi, fotelje i kreveti koji, po potrebi, mijenjanju oblik. Tako je trosjed i fotelju lako pretvoriti u krevet.

Prema iskustvima naših kupaca i djeca vole PU namještaj jer:

  • nema oštrih rubova i pogodan je za dječju igru
  • može se razvlačiti i prilagođavati po potrebi – može poslužiti kao stol i stolica, ali po potrebi djeca mogu spavati na njemu

Uz trajnost i izdržljivost, roditelji ga vole jer se i lako održava. Tkanina se skida i nakon pranja u perilici izgleda kao nova ili se jednostavno zamjeni drugim uzorcima. Pažljivim odabirom boja, tekstura, dezena kao i vrste materijala dolazi se do vrlo široke primjene… od dječjih igraonica i soba, boravaka, apartmana i hotela do odvjetničkih ureda – namještaj od PU pjene uspješno se uklapa u svaki prostor.

Za više savjeta o uređenju doma posjetite neko od tjednih savjetovanja koje organizira DUT i saznajte više o ovom čudu od namještaja.