shabby_chick_3
Shabby chic – stil za dom ili naslovnicu
09/03/2011
afiramtionwall_4
AffirmationWall naljepnice
14/03/2011
Prikaži sve

Stolići za dnevne sobe – klub stolići

klub_stolic_3

Mislim da slobodno možemo reći kako ne postoji dnevna soba bez stolića za kavu, a ako i postoje vrlo su rijetke. Klub Stolići, ovisno o dizajnu, mogu poslužiti i za odlaganje novina ili sličnih sitnica za koje uvijek tražimo mjesto gdje ih odložiti. U današnje vrijeme takvi se stolovi (klub stolići) najviše i potražuju – funkcionalni i jednostavnih čistih linija. Stolići se većinom nalaze u središtu dnevnog boravka i sve se vrti oko njega. Prilikom odabira klub stolića , razmislite o svojim potrebama. Želite li kockasti ili pravokutni oblik?! Ili ste zamislili krug u svom dnevnom boravku? jedna od preporuka je kako stolići ne bi trebali biti viši 45-50 cm, no to je samo preporuka. Odluka je na vama! Hoćete li uzeti stolić s ladicama ili policama, ovisi o vašim potrebama i veličini dnevnog boravka.

Imamo veliki izbor namještaja za dnevni boravak, pa tako u našoj ponudi nudimo i različite. Naš širok izbor osigurat će da se stolić uklopi u već postojeći dekor te pozitivno nadopuni izgled vašeg dnevnog boravka. Bez obzira kakav dizajn tražite, DUT je idealno mjesto.

Radi lakšeg održavanja, preporučuju se drveni stolići, dok se staklo izbjegava (jedino ako ne volite čišćenje). No ta odluka je ipak samo vaša, jer Vaš dom treba izgledati onako kako vi to želite. Kako bi uljepšali dnevni boravak predlažemo nekoliko dekoracija koje će dati svoj doprinos željenoj promjeni. Rekli bismo, i male promjene čine velika čuda.
Počnite s lampama. Rasvjeta je vrlo važna u dnevnom boravku, a lampu možete postaviti na kraju stolića (njena će veličina ovisiti o veličini stola). Često sjedimo upravo na kraju stola, kako bi čitali knjigu ili novine. Osim toga i stol će ljepše izgledati.
Podmetači na stoliću. Na klub stoliću pronađite mjesto za njih. Oni bi trebali odgovarati dekoru u sobi, ali i spriječiti stvaranje otisaka od čaša na drvenom namještaju (i staklu).
Ukrasi. Postavite neki ukrasni predmet na stoliću. To može biti mali cvijet aranžman ili figuricu ili kip. Taj dio prepuštamo vašoj odluci. Ako je stol veći i vi možete biti maštoviti u dekoracijama.  Također, jedan od načina dekoriranja su i nadstolnjaci ili stolnjaci namijenjeni upravo za manje stolove.  

To su male sitnice koje mogu učiniti mnogo toga. Nemate li prave ideje, naši dizajneri u DUT-u rado će vam pomoći i predložiti kako na što bolji način iskoristiti stolić kao ukrasno mjesto, koje će zadržati svoju prvobitnu funkciju.