klub_stolic_3
Stolići za dnevne sobe – klub stolići
09/03/2011
vreca_za_sjedenje_2
Svatko želi vreću za sjedenje
14/03/2011
Prikaži sve

AffirmationWall naljepnice

afiramtionwall_4

Affirmation Wall naljepnice mogu se postavljati na ravne, glatke površine; staklo, prozore vrata, stolove, glatki metal, plastične površine, obrađeni drveni namještaj a također i u kupaonice (kade, pločice i sl.) ali ne na neravne zidove i općenito ne na hrapave površine. Namjenjene su za upotrebu u interijerima, lako i jednostavno se postavljaju, postojane su. Postoji mnoštvo različitih grafika i mogu se odabrati ili promjeniti prema osobnim željama za dekoriranje, ali i osobnim potrebama i razvoju.

Ovaj pristup omogućava jednostavnu promjenu kompletne atmosfere, energije i raspoloženja prostora u kojem se boravi. Naljepnice se po želji lako skidaju i zamjenjuju kad god se poželi promjena. Zidovi tako postaju živi prostor koji osim dekorativne ima i snažnu energetsku i motivacijsku komponentu. Učinimo da prostor u kojem boravimo na taj način radi za nas. Uz postojeći odabir iz kataloga, moguće je izraditi osobne, sasvim jedinstvene grafike. Nema ograničenja u razmišljanju, kreiranju i stvaranju oblika, riječi i ideja, igrajući se po zidovima svih prostorija; dnevnog boravka, blagavaona, spavaćih soba, dječjih soba ( poznato je da su djeca još osjetljivija i sklonija utjecaju iz okoline od odraslih).
Naravno, jednako tako se kreativno i poticajno može igrati po zidovima ureda, hotela, hotelskih soba, restorana i poslovnih prostora, kafića, škola, vrtića, unoseći osobnost i ističući željene aspekte koji se pozitivno odražavaju na okolinu.
Naša misao i riječ, te naše emocije i osjećaji imaju neograničenu snagu. Učinimio ih pozitivnim i usmjerimo da rade za nas. Apliciranjem pozitivnih prizora i afirmacija na zidove i površine koje nas okružuju, usmjeravamo svoju vibraciju i stvaramo prizore koji rade za našu dobrobit i dobrobit svih oko nas.

Kineska izreka kaže:
“Prije nego počneš mijenjati svijet, prođi tri puta kroz svoj dom.“

Ako krenemo od toga da je prostor u kojemu živimo, boravimo i radimo, živi prostor koji snažno utječe na naše fizičko, emocionalno, mentalno i duhovno stanje, jasno je da postavljanjem sadržaja koji nas afirmira i potiče, možemo jednostavno i učinkovito unositi nove energije u prostor u kojem boravimo.
Sve mora započeti zamišlju. Svaki događaj, svako stanje, svaka stvar najprije je zamisao u umu… Kvantna fizika dokazala je da je sve energija, pa tako je i misao vibracija tj. energija. Svaka misao stvara emociju koja opet čini snažnu vibraciju tj. energiju. To je združena Energija koju zračimo, mi, ljudska bića, i na temelju koje djelujemo u našem vidljivom i nevidljivom svijetu. A prema Univrerzalnom zakonu, prema kvantnofizikalnom zakonu, prema zakonu privlačnosti, onu energiju koju zračimo jedino možemo i privući, pa prema tome i upravo takve događaje.

Što je afirmacija?

Afirmacija je vrlo učinkovita sastavnica stvaranja energije i alat za reprogramiranje misli. Kada se izgovaraju na glas, naša akustička energija pojačava naše elektromagnetske vibracije i udvostručuje njihovu moć. Na taj način ulazimo u proces mjenjanja osnovnih negativnih uvjerenja. Afirmaciije su moćno oruđe promjene energije i svijesti. Osobito su korisne za odašiljanje jake privlačne energije jer je proces afirmiranja svijesna namjera izvođenja optimističnih zaključaka. Njime poništavamo spontano negativno razmišljanje.

Afirmacije pružaju mogućnosti, mjenjaju mentalnu i tjelesnu energiju i čak stvaraju nove živčane puteve koje optimizam mogu učiniti spontanom reakcijom.

Svaka misao koju mislimo i svaka riječ koju izgovaramo, zapravo je afirmacija, uključujući i sve naše unutarnje dijaloge.
Prema tome, usmjerujući svoju pažnju na željene i pozitivne prizore i afirmirajući ih, oni u nama pobuđuju energiju koja može privući samo još više takve energije. Stoga ako uspijemo uspostaviti ravnotežu danas, privući ćemo još više ravnoteže sutra, ako uspijemo prizvati i osjetiti mir, privući ćemo još više mira sutra, ako uspijemo osjetiti obilje, privući ćemo još više obilja. Naravno isto je i kod oblika energije koju odašilje strah, nesigurnost, nemir, krivnja…držimo li se tih oblika energije, i privlačimo sve više upravo takve rezonance, pa prema tome i takvih događaja . Nas i našu sudbinu određuje upravo naša svakidašnja usredotočenost, nša pažnja i namjera iz koje proizlazi točno određena vibracija. Na nama je posao svijesnog odabiranja tih vibracija u nama, na kojima želimo funkcionirati. Na taj čnain odabiremo “gorivo“ koje nas pokreće, budući da obrasci uzroka i posljedice uvijek djeluju putem kretanja energije, iznutra prema van. Naš stav o životu oblikuje naš život.

Dakle, suprotno uvriježenom mišljenju da se proces odvija po principu IMATI-ČINITI-BITI, zapravo je potpuno suprotno! Sve kreće iznutra prema van, dakle BITI-ČINITI-IMATI!

“Sveukupno naše iskustvo vanjskog svijeta samo je posljedica“

Prostor u kojem boravimo

“Mnogi od nas na zapadu zaboravili su kakav život mžoe biti. Osjćeamo se odvojeni i otkinuti od zemlje, otkinuti od okruženja, otkinuti jedni od drugih i otkinuti od mnogih temeljnih izvora hrane.
U našim je životima tako malo svetosti. Kad nismo u ravnoteži s onišm to nas okružuje, postajemo fizički, mentalno, emocionalno i spiritualno bolesni. Gradimo zgrade koje nas prave bolesnima i čudimo se što naši životi nemaju nikakvog smisla. Sad se budimo za ono što su istočne kulture znale i upotrebljavale stoljećima.“

O tome nam govori i Feng Shui. Feng Shui je znanost o uređenju prostora porijeklom s područja današnje Kine. Procjenjuje se da je ovo znanje staro između 3 i 4 tisuće godina. Doslovno prevedeno s kineskoga, feng shui znači vjetar i voda. U svojoj osnovi to je vještina ispravljanja disharmonije u okolini. Feng Shui također polazi od toga da je sve što nas okružuje energija. Materijalni svijet koji nas okružuje tako i nevidljivi svijet koji ne možemo opipati različiti su oblici pojavljivanja čiste energije. Osnovna svrha Feng Shuia je postizanje balansirane energije prostora u kojem živimo i radimo; uređenje doma ili prostora u kojem boravimo i radimo, djeluje na njezino gibanje i samim time ima snažan utjecaj na naše živote. Kad je energiji omogućeno da se kreće na način koji joj odgovara, tad ona blagotvorno djeluje na svim životnim područjima. S druge strane, elementi u prostoru koji ometaju smiren tijek energije dovode do stagnacije ili u gorem slučaju do problema na jednom odnosno više životnih segmenata. U sklopu Feng Shuia prakticira se balansiranje, ćišćenje i harmoniziranje energije unutar doma. Neometano strujanje životne, yang energije ključno je za naše blagostanje, sreću i sklad.
“U svojoj biti Feng Shui se odnosi na živuću svetost Majke Zemlje i uživanje najvšie moguće kvalitete životne sile. To je umjeće uravnoteživanja, usklađivanja i uvećanja tijeka prirodnih energija, a kako su sve stvari prožete tim energijama, ova drevna umjetnost se zaista može primjeniti na sve što radimo.“
U tom smislu uređenje prostora u kojem boravimo temeljeno na ovom principu sugerira da je za našu osobnu ravnotežu i rast korisno da se u našem okruženju nalaze upravo oni elementi koji stimuliraju naše osobe težnje i želje. Tako principi Feng Shuia odražavaju upravo principe Univerzalnog zakona; ono na što usredotočimo, to postaje naša stvarnost. Prema tim načelima postoji puno načina za balansiranje energije, a jedan od njih je svakako postavljanje odgovarajućih prizora, slika i boja unutar prostora u kojem se boravi, koje usmjeravaju našu pažnju na pozitivne željene aspekte. Tu svakako spada i riječ, potvrda ili izjava kao vrijedna alatka koja ima ogromnu moć, što je već prije navedeno.

Apliciranjem moćnih specifičnih izjava, te dubokih i mudrih drevnih stihova, primjerenih našim trenutnim životnim aspiracijama, u prostorije u kojima boravimo, na mjesta gdje ih najčešće vidimo i zapažamo, započinjemo s moćnim promjenama u stvaranju vlastite sudbine. Stara izreka kaže: ono što čuješ, zaboraviš; ono što vidiš pamtiš; ono što učiniš razumiješ. A činimo li nešto dosljedno, to je uvijek moćnije i učinkovitije od povremene drastične aktivnosti.
U današnje vrijeme naročito je bitno svijesno uređenje prostora, jer suvremeni čovjek u zatvorenom provede veliki dio svog života, a s druge je strane potpuno prekinuo sveti odnos sa svojim okruženjem. Usklađivanjem tijeka energije u našem okruženju činimo da ti prostori rade za nas!

“Postanite prijatelj sa svojim domom, budite nježni s njim! Pogladite zidove ponekad u prolazu… pozdravite ga kad uđete u njega. Naučite što mu je potrebno da bi se osjećao dobro.“

Stvaranje svetog prostora *

Afirmativni natpisi na zidu vrlo su moćno sredstvo transformacije, no najbolje djeluju u sprezi sa energetskim čišćenjem prostora i Feng Shui razmještajem. To dovodi do usklađivanja frekvencija i omogućuje neometan tjek energija, te se na taj način djeluje na pokretanje kvalitete života osobe. Kad god se u našim životima osjetimo zaustavljenima, postoji odgovarajuća količina energetskih nakupina u nekom dijelu našeg doma, a njihovim raščiščavanjem i sam se problem počinje rješavati, jer čišćenjem prostora u domu i naše osobno energetsko polje postaje čistije.

Energetskim čišćenjem prostora stvara se okruženje svetog prostora za nas, kroz koji se vraća čarolija naše veze sa domom i prostorom u kojem boravimo ili radimo, te nas takav prostor počije podržavati u manifestaciji naših težnji, ciljeva i snova.
Bilo da se radi o povezivanju unutar obitelji, poboljšanju poslovanja ili iscjeljivanju, uvijek je riječ o vraćanju sklada kao preduvjeta za stvaranje sigurnog prostora punog ljubavi za nas i sve koji u prostoru borave. Iz toga razloga Affirmation Wall u svoju djelatnost integrira energetsko čišćenje prostora. Povezali smo se se sa iniciranim Feng Shui majstorima čije poznavanje drevnih umjeća vraća svetost prostoru koji nas okružuje i našoj povezanosti sa njime. Energetskim čišćenjem prostora miču se blokade i otvara se put da svojom svijesnom namjerom i pažnjom možemo kreairati svoj život sami, što i jest naš zadatak. Prazan i očiščen prostor pounjavamo samo i jedino mi sami! Čiščenje nam otvara mogućnost da ponovno preuzmemo kontrolu nad vlastitim životima, i tako otvorimo vrata manifestaciji čuda.