garnirure-za-sjedenje-2
Smjestite se udobno u novu sjedeću garnituru
09/03/2011
klub_stolic_3
Stolići za dnevne sobe – klub stolići
09/03/2011
Prikaži sve

Shabby chic – stil za dom ili naslovnicu

shabby_chick_3

Shabby chic je jedan od onih stilova koji oduzima dah kad ga vidite na naslovnici nekog magazina. Pretežno vlada bijela boja. I tada se upitam koliko bi to bilo praktično kad bih svoj dom identično uredila. Nekako mi se pred očima brzo stvore mrlje na bijelim jastucima ili stolu. No da prekrasno izgleda to je neupitno.

Jedne prilike sam o shabby chicu pročitala – kad novo glumi staro, a košta kao zlato. I istina je, ako kupujte nove stvari košta cijelo bogatstvo. No ako se sami odvažite, upotrijebite maštu i odvojite malo vremena kako bi sami napravili neke dijelove namještaja, uštedjet će ti si novca i uživati u ideji i svom novom remek djelu. I shabby chic kao stil, slučajno je nastao krajem 80-ih u Velikoj Britaniji, kada je Rachel Ashwell sasvim slučajno starinski namještaj kupljen na rasprodaji htjela učiniti ljepšim i obojila ga je u bijelo. Ispod bijele  vidjelo se drvo – i tako je njena „greška“ u bojenju rezultirala današnjim stilom koje vole žene diljem svijeta. Pa tko zna možda vaša odvažnost otkrije neki novi stil!?

Pitate se zašto žene vole shabby chic? Jedan je od najženstvenijih stilova, prožet romantikom. Osim toga, navodi vas na različite kombinacije i odvažnost.  Odabirom shabby chica birate mogućnost za što više jastučića, retro vezica, mekane svjetne tkanine. Detalja nikad previše, uvijek se pože pronaći novo mjesto za neku šarmantnu figuricu ili dražesnu zavjesu. Upravo neodoljivo!