Prekrivač Pufko
15/03/2011
Uređenje interijera
18/03/2011
Prikaži sve

Šivanje zavjesa po mjeri

Jedna od naših osnovnih djelatnosti je i šivanje zavjesa po mjeri.Panel zavjese, zavjese na traku, raffrollo zavjese, zavjese na tregere ili ringove samo su dio onoga što možemo izraditi za Vas.

Poznata je činjenica kako boje utječu na naše raspoloženje, stoga je vrijeme za promjene prostora u kojem boravimo. Sunce se polako budi, probudimo se i mi s njim. Prilagodimo boje našeg doma našem raspoloženju kako bi uvijek bili razigrani i veseli, baš kao i proljeće.

Promjene uvijek pozdravljamo velikim „DA“, i svaka promjena je dobro došla. Jednu od uočljivijih promjena u dom unose boje. One su tu kako bismo se igrali s njima.  Svaka od njih ima svoje značenje i bitna je pri uređenju. Žuta boja stimulira um, a narančasta i crvena donose energiju. No sve tri boje pobuđuju aktivnost, stoga se preporučuje njihovo unošenje u detaljima – kao što su ukrasni elementi manjih dimenzija… Idealne su za zavjese i općenito za tkanine.

Pravililnim odabirom dekorativnih tkanina u prostoru  ćete, uz malo truda, pridonijeti željenom ugođaju. Toplinu treba osjetiti kroz meke tkanine prekrivača, prostirki i zavjesa. Dekorativni štofovi, jednobojni ili s uzorcima, topli i meki na dodir biti će pravi odabir za vaš dom.

Lagane tkanine na bazi lana i pamuka više su namijenjene ljetnom ugođaju, a zimu otoplite s živim bojama prozračnih tkanina, ali teških dekora.

Promjena boje zavjesa, dekora ili sitnih detalja poput stolnjaka ili nadstolnjaka dovoljna je za sve koji žele male promjene velikog utjecaja u svom domu… Ujednačite boje i unesite promjenu u svoj dom.

U navici je da dolaskom proljeća čistimo dom i mijenjamo što je god moguće. Stoga je ovo idealna prilika da unesemo promjene u dom.

Hoće li prozori biti prekriveni ili ostavljeni bez zavjesa, taj izbor prepuštamo vama. U većini naših domova prevladavaju zavjese jer one utječu i količinu svjetlosti koja ulazi u dom. Zato je za  dnevni boravak ili kuhinje dobro birati zavjese od lakših, prozirnijih materijala kako bi imali dovoljno svjetlosti.

Guste, neprozirne zavjese prostor čine tamnim, no imaju prednost u tome što pružaju odličnu toplinsku izolaciju. Zbog svojih karakteristika njihova je primjena poželjna u spavaćim sobama, gdje će dobro sačuvati intimu prostora od znatiželjnih pogleda izvana te ga, po potrebi, zatamnjeti, kako bi se lakše odmorili i odspavali tijekom dana. Ujedno je teške zavjese preporučljivo primijeniti i u velikim prostorijama, odnosno na velikim zidnim ili ostakljenim površinama kao druge zavjese. U kombinaciji s tankim, prozirnim zavjesama, preko kojih se prevuku guste zavjese u prostoru se stvora intimnija atmosfera. Razmaknute guste zavjese u kombinaciji s tankima imaju i dodatan dekorativan učinak, posebno ako su obujmljene dekorativnom trakom ili ukrasnim kopčama.

Tople boje djeluju pozitivno i poticajno za komunikaciju ili tjelesnu aktivnost.  Ako želite unijeti aktivnost u svoj dom preporučujemo crvenu, svijetlo-narančastu, zagasito-žutu i oker. Hladne boje, poput plave, tirkizne ili zelenkastoplave prostor vizualno povećavaju tako što zidovi izgledaju udaljeniji jedan od drugoga. Plava boja vrlo je hladna i proširuje prostor, dok zelena umiruje prostor i čini ga vedrijim. Oker ili tamnosmeđa također djeluju umirujuće, pa iako će mnogi pomisliti kako će prostor učiniti tamnim, ovo su dvije vrlo tople boje i pridonose većoj intimi doma. Osim zavjesa oazu svoga doma upotpunite i prekrivačima u toplim bojama, te navlakama za stolice i dekorativnim jastučićima .

Svaka sitnica može biti bitna i doprinijeti velikoj promjeni u vašem domu, bez velikih financijskih ulaganja.