Lampe i rasvjeta u interijerima – Dut interijeri
21/06/2011
Ljepota u bijelom namještaju
30/06/2011
Prikaži sve

Himalajska kristalna sol

Moderno doba donijelo je mnoštvo dobrih, ali nažalost i loših stvari. Brz način života,manje odmora, sve više zagađenosti samo su neke od pojava na koje današanje društvo nije ponosno. Zrak je zagađen, atmosfera je prepuna čestica koje nam izravno ulaze u organizam. Ono što nije okom primjetljivo, jesu ioni. No i tome su pronašli savršeno rješenje.

Sol je oduvijek bila simbolom dobrog u životu, blaženstva i sreće, bogatstva i zdravlja; alkemičari su je nazivali petim elementom. Iako nam se Himalaji čine samo dalekim krajevima, upravo u njima pronađena je sol koja se sve češće koristi i kao ukras prilikom uređenja doma. Himalajska kristalna sol poznata je kao jedan od najučinkovitijih odašiljača negativnih iona koji poboljšavaju kvalitetu zraka i vraćaju ravnotežu. Svjetiljke od soli i drugi dekorativni ukrasi proizvedeni su od kristala soli koja je pohranjena u zemlji već 260 milijuna godina i kopana je tradicionalnim metodama iz dubina od 700-1000 metara, što osigurava održavanje prirodnih kvaliteta i što garantira da nema toksičnih elemenata.

I ako se prije svega primjenjivala u ljekovite svrhe, zbog svog atraktivnog izgleda himalajska sol pronašla je svoje mjesto i u uređenju interijera. Često se također naziva i bijelim zlatom jer su ionizatori zraka danas potrebniji nego ikad. Zanimljiv je podatak kako je Himalajska sol trenutno najčišća sol na svijetu i osim u gradnji koristi se i u hrani. Himalajsku sol možete ugraditi u zidove ili pod, ali također dom možete ukrasiti nekim dekorativnim sitnicama kao što su lampe različitih oblika. Mogu biti obrađene i neobrađene, ovisno o vašem ukusu. Osim svog zanimljivog izgleda, ove lampe daju i vrlo dobro svjetlo. Preporučuje se da se postavljaju kod kućanskih aparata, televizora ili kompjutera jer na tim mjestima neutraliziraju štetna zračenja. Uz svjetiljke možete pronaći i zanimljive svjećnjake. Jednostavna je za održavanje jer ne privlači prašinu, ne troši se i traje doživotno.

U praksi mnoštvo zanimljivih stvari može se izgraditi upravo od ove soli i odlično se kombinira s ostalim materijalima. I veliki joj je plus što izvlači vlagu iz zraka. Uvjereni smo kako je ovo dovoljan broj informacija za palac gore himalajskoj soli.