Uskladite dizajn s pravilima prirode – Stapatyaveda
25/05/2011
Swarovski kristali
31/05/2011
Prikaži sve

Savjeti za uređenje tinejdžerskih soba

Spavaća soba je bitna za sve uzraste, a posebno za tinejdžere koji žele, u većini slučajeva, što više vremena provoditi sami. Spavaća soba nije samo mjesto za spavanje (iako i samim tim ima bitnu ulogu). Ona je taborište gdje mladi provode najviše vremena, učeći, gledajući televiziju ali i odmarajući od vanjskog svijeta. Stoga, prilikom uređenja dajte im na volju neka biraju. U tim godinama je mladima bitno da osjete kako vam je stalo do njihovog mišljenja jer se nalaze na velikoj prekretnici života.

Stil uređenja ovisit će od osobe do osobe, neki će željeti tamnije, a drugi svjetlije boje. Dečki inače vole tamnije, a cure svjetlije boje no to nije pravilo. No bez obzira koje boje odabrali pobrinite se da dobiju udoban madrac i krevet. U godinama razvoja važno je da spavaju zdravo, kako poslije ne bi trpjeli posljedice. Uzorke posteljine neka sami odaberi, ako su zainteresirani. Ako je izbor prepušten roditeljima uvijek izaberite nešto univerzalno i neutralno, jer takvim izborom nećete pogriješiti.

Tijekom tih godinama bitno je da im ne kupujemo stvari koje su voljeli kao djeca: šareni tepisi, uzorci s životinjama i slično. Ne želimo ih vraćati u prošlost.  Zato je mladenački ukus najteže procijeniti i pri izboru je vrlo lako pogriješiti.

U sobi bi se svakako trebao naći radni stol za učenje s udobnom stolicom. Soba bi trebala biti dobro osvijetljena, ali s roletama na prozoru ili tamnijim zastorima, kako bi tinejdžeri mogli u miru spavati, jer je najnormalnije da tinejdžeri u tim godinama dugo spavaju. Dut u svojoj ponudi nudi sve i za uređenje mladenačkih soba, različiti materijali u različitim bojama, radni stolovi, stolice, madraci i kreveti prilagođeno ukusima tinejdžera. Uz radni stol, mladi bi u svojoj sobi rado vidjeli i televizor. Ne mora to biti najskuplji niti najveći televizor. Kao idealan izbor uvijek se nameće i polica za knjige, jer ih učite kako su knjige bitne te kako je navika čitanja poželjna vrlina svake osobe.  No najbolji odgovor na pitanje što i kako žele dat će vam upravo vaša djeca. Neka soba uistinu bude odraz njihovog karaktera i onoga što su oni.

Dozvolite tinejdžerima da biraju i uređuju onako kako žele jer tko zna možda se baš u njima krije budući dizajner interijera.