Salone internazionale del Mobile
20/04/2011
MInimalizam – novo doba modernog stila
10/05/2011
Prikaži sve

Adaptacija stana

Pri samoj pomisli na adaptaciju, prvo pomislimo na problem nalaženja i vremenskog usklađivanja različitih majstora koje trebamo unajmiti, te o namještaju koji ćemo mijenjati ili poslu koji nas čeka prije, za vrijeme i poslije adaptacije. Kako bismo vam olakšali adaptaciju u Dutu nudimo sve na jednom mjestu. Od savjeta što i kako napraviti do konačnog cilja: boljeg i ljepšeg stana, ugodnog za život. Naše stručno osoblje stoji na raspolaganju za sve vrste problema i nudi kvalitetna rješenja.

Adaptaciji objekta (stan, kuća, poslovni prostor, cijela zgrada) pristupa se iz različitih razloga, ali s istim ciljem: dizajnirati i urediti funkcionalniji i udobniji interijer za život i rad.

U većini slučajeva za adaptaciju stana odlučujemo se iz nekoliko razloga:

  1. 1. Zastarjelost stana – nakon dugog niza godina promjene su potrebne u svakom prostoru. A kada se odlučite za adaptaciju najefikasnije i najbrže je da sve poslove predate u ruke vrsnih stručnjaka.
  2. 2. Dobili ste stan u naslijeđeraspored, namještaj, stare instalacije… Iz mnogo razloga se može dogoditi da prostor nije po vašem ukusu. I u ovom slučaju se kao rješenje nameće se adaptacija stana.
  3. 3. Povećanje broja članova u obitelji – kod mladih parova upravo je ovo najčešći razlog zašto se pristupa adaptaciji. Problem se rješava rušenjem ili postavljanjem novih zidova ili prilagođavanjem razmještaja stvari kako biste dobili iskoristiviji i funkcionalniji prostor.
  4. 4. Adaptacija novog stana – iako nekima zvuči nevjerojatno nisu rijetki slučajevi da se i vlasnici novih stanova odluče za adaptaciju. Nekvalitetni parketi ili pločice , niste zadovoljni razmještajem prostorija i slično. Adaptacijom možete riješiti svoje probleme i prilagoditi prostor svojim potrebama i željama.

Ima tu još razloga, no jedan ih opisuje sve: prilagođavanje stana odnosno željenog objekta vlastitim potrebama. Jer osim stanova, adaptacije se primjenjuju i u drugim objektima. Primjera radi, ako ste vlasnik kafića svjesni ste koliko udobnost prostora utječe na posao. Klijenti su danas sve zahtjevniji i na svakom mjestu traže udobnost, bilo da se radilo o kafiću ili nekom drugom poslovnom objektu.

Često se nakon adaptacije vlasnici odlučuju i za novi namještaj, odnosno potpuno mijenjaju uređenje prostora. Od kuhinje, spavaće i dječje sobe, udobnog namještaja za dnevne boravke, pa sve do najsitnijih detalja koji su potrebni svakom  prostoru možete pronaći u Dutu. Bitno je znati što želite adaptacijom postići – vaš krajnji cilj kako bi Dutovi stručnjaci realizirali ono što ste vi zamislili. Od stvaranja novih prostorija do uređenja istih. I nebitno o kojem se problemu radilo, Dut rješava sve. Od rušenja, postavljanja pločica, brušenja parketa, mijenjanja vodovodnih cijevi, elektro instalacija, ličenja stolarije, zidova… do opremanja namještajem po mjeri i završnih detalja – Dut nudi sve po dobro poznatom principu ključ u ruke. Ako živite u prostoru koji se adaptira, organizirat ćemo premještanje namještaja, kao i zaštitu istog  od prašine i oštećenja. Prilikom organizacije mislimo na sve i usklađujemo izvođače radova pa nećete imati problema s majstorima koji su obećali doći, ali se nisu pojavili ili s onima koji su vam obećali završiti posao za tjedan dana, ali se na kraju sve otegnulo na mjesec dana. Radovi se kod nas završavaju u danom odnosno dogovorenom roku.

Neka vam naše bogato iskustvo i znanje bude savršen vodič u adaptaciji stana.